Čokoládovo-pepermintová torta
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Tmavý korpus
150
g
polohrubá múka
150
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
5
ks
vajce
3
PL
kakaový prášok
Svetlý korpus
150
g
polohrubá múka
150
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
5
ks
vajce
Krém
2
balíčky
čokoládový puding
1/2
liter
mlieko
100
g
kryštálový cukor
1
ks
horká čokoláda
250
g
maslo
1
KL
pepermintová aróma
Marcipán
125
g
stužený tuk
250
g
práškový cukor
150
g
mlieko sušené
1
KL
pepermintová aróma
1
KL
zelené potravinárske farbivo
Ostatné
100
g
ovocný džem
postup
1.
Upečieme tmavý korpus: rozmixujeme 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus.
2.
Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy.
3.
Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém.
4.
Z rastlinného tuku Cera, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu.
5.
Namiesto pepermintovej arómy môžeme použiť likér.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.