Pridať recept

Pomarančová roláda

ingrediencie

10 dkg
práškový cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
10 dkg
krupicová múka

Poleva

14 dkg
práškový cukor
1 PL
horúca voda
1 PL
šťava z pomaranča

postup

1.
Žĺtky s cukrom miešame ½ hod. Potom za stáleho miešania prikvapkávame z menšieho pomaranča šťavu a nastrúhame pomarančovú kôru. Z bielkov spravíme tuhý sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešaným žĺtkom. Cesto zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený plech a múkou vysypaný plech a do ružova upečieme.
 
2.
Upečené ešte horúce vyklopíme na tablu posypanú práškovým cukrom, natrieme marhuľovým lekvárom a ešte horúce zakrútime. Necháme vychladnúť a polejeme pomarančovou polevou. Poleva: Zmiešame spolu 14 dkg práškový cukor, horúcu vodu a pomarančovú šťavu ½ hod. Poleva musí byť biela, lesklá a hustá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pomaranče
Kúpili ste veľkú sieťku pomarančov? Tu je zopár tipov, ako ich udržať svieže a šťavnaté až mesiac
Uskladnite pomaranče tak, aby ste si ich osviežujúcu chuť mohli dopriať aj štyri týždne po ich kúpe.
Pomaranč
Video: Ako rozpoznať šťavnaté pomaranče
Viete ako vybrať tie najšťavnatejšie pomaranče bez kôstok?
Pomaranc v
Video: Ako ošúpať pomaranč
2 jednoduché spôsoby ako rýchlo olúpať pomaranč. Ide to aj bez špinavých rúk.
Nevyhadzujte pomarančovú kôru! Má mnohoraké úžasné využitia
V zimnom období sa všetci s chuťou užívame šťavnaté, sladké pomaranče. Preto tu máme zopár rád, ako...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
V obchodoch sa môžeme stretnúť s mnohými "pascami" nastraženými na nás, zákazníkov. A sú veľmi účinné...