Pridať recept

Cigánsky guláš

ingrediencie

40 dkg
hovädzie mäso
20 dkg
baranie mäso
20 dkg
bravčové pliecko
8 dkg
slanina
25 dkg
cibuľa
1 PL
ocot
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
rasca
trochu
majorán
podľa chuti
soľ
3 dkg
paradajkový pretlak
1,5 litre
vývar z kostí
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Dobre očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kocky. Na osmaženej cibuli a slanine pražíme najskôr asi 3/4 hod. hovädzinu, postupne baraninu a asi po 1/2 hod. pridáme bravčovinu, ktorú s ostatným mäsom už len dusíme.
 
2.
Pridáme papriku, soľ, rascu, rozotretý cesnak a za občasného podlievania vodou miešame tak dlho až je polomäkké. (Vody prilievame len toľko, aby sa mäso nepripálilo).
3.
Potom šťavu necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou a krátko popražíme. Potom všetko zalejeme vývarom a necháme povariť.
4.
Dochutíme soľou a majoránom, do farbíme paradajkovým pretlakom, poduseným na troške tuku. Podávame so zemiakmi, knedľou alebom chlebom a rožkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...