Vajcia zapečené v zemiakovej kaši
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
1/4
liter
mlieko
60
g
maslo
4
ks
vajce
100
g
syr tvrdý
podľa chuti
soľ
postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka,scedíme,pretrieme,pridáme horúce mlieko,polovičnú dávku masla a vyšľaháme hladkú kašu.Do kaše urobíme 4 jamky a do každej rozbijeme 1 vajce.Vajcia posolíme,povrch posypeme strúhaným syrom,pokvapkáme maslom a dáme zapiecť,až kým vajcia nestuhnú.Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.