Pridať recept

FOTORECEPT: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa

Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813

ingrediencie

1/2 kg
hladká múka
1 ks
vajce
1 KL
bravčová masť
trochu
soľ
trochu
vlažná voda

Plnka

150 g
mletý mak
150 g
cukor
1 ks
višňový kompót
4 ks
jablko
podľa chuti
cukor
1 ks
škoricový cukor
maslo na pomastenie cesta
vajce na potretie

postup

1.
V miske si zarobím suroviny na vláčné cesto.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
 
2.
Vyložím ho ma dosku a na doske ho prehnetiem. Cesto by sa vôbec nemalo lepiť na dosku a keď, tak len jemne pomúčiť. Nechám cesto aspoň 1 hod.zakryté na teplom mieste odpočinúť.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
3.
Potom si cesto rozdelím na 3-4 časti. Keď bude na menej, tak cesto bude trochu hrubšie.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
4.
Kým cesto stojí, pripravím si plnky. Maslo roztopím.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
5.
Potom vo veľkosti plechu cesto rozvaľkám, potriem maslom, rozložím rovnomerne mak a zasa pokvapkám maslom.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
6.
Na mak rozložím višne,okraje zahnem do vnútra a stočím do závinu. Položím na pomastený plech.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
7.
tak isto pripravím aj jablkovú, ale jablká nastrúham na strúhadle na uhorky, posypem škoricovým cukrom a podľa chutí ak kr. cukrom. Okraje ohnem a zrolujem.
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Fotorecept: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
Zdroj: anka813
8.
Nakoniec potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Peter392
26.8.2023 14:01 | |
+0 -0
a teplotu a čas si máme zasa vycucať z prsta...