Vyprážané krupicové halušky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
maslo
120
g
krupica
1,25
dl
voda
20
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
150
g
tuk na vyprážanie
podľa chuti
soľ
postup
Na roztopené maslo dáme krupicu,a dobre ju za stáleho miešania zohrejeme,zalejeme trochou vody,osolíme,povaríme a odstavíme.Do vychladnutej pridáme cukor,vajce,žĺtok a dobre vymiešame.Do horúceho tuku vykrajujeme lyžicou halušky,ktoré vypražíme do ružova.Podávame so škoricovým cukrom a s džemom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.