Paradajková šťava
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
paradajka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
kyselina citrónová
postup
1.
Paradajky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky dusíme pod pokrievkou bez pridania vody, kým sa nerozvaria. Potom ich pretlačíme cez sito. Ak chceme mať veľmi jemnú šťavu, ešte 2 až 3 minúty mixujeme v mixéri.
2.
Šťavu pripravujeme prírodnú alebo prichutíme len soľou (1 l šťavy, 1/4 KL soli a trochu kyseliny citrónovej). Môžeme ju dochutiť aj cukrom (1 l šťavy, 1 PL cukru, 1/4 KL soli a trochu kyseliny citrónovej).
3.
Rozmixovanú a dochutenú šťavu zohrejeme takmer na teplotu varu, potom ju nalejeme do pohárov. Poháre uzatvoríme a sterilizujme 10 minút pri teplote 80 stupňov. Poháre so šťavou necháme voľne na vzduchu vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.