FOTORECEPT: Zapekaná zemiaková kaša s hrachom a rajčinami
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
3
ks
cibuľa
4
ks
rajčina
200
g
hrach
3
stonky
stonkový zeler
3
ks
vajce
1
KL
tymian
mleté čierne korenie
vegeta
olivový olej
soľ
maslo na vymastenie misy
kukuričná strúhanka na vysypanie misy
postup
1.
Hrach si namočíme do vody deň vopred.
2.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka.
3.
Medzitým si na panvici opražíme cibuľu, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky.
4.
Pridáme rajčiny, 1KL timiánu a dusíme na jemnom ohni asi 10 minút.
5.
Potom pridáme opláchnutý hrach a všetko podlejeme 2 dl vody. Jemne osolíme, prípadne dochutíme vegetou a dusíme do zmäknutia.
6.
Stonkový zeler nakrájame a pridáme do uvarených zemiakov, z ktorých sme zliali vodu a jemne popučili.
7.
Zapekaciu misu jemne potrieme maslom a vysypeme kukuričnou strúhankou.
8.
Navrstvíme zemiakovú kašu a na ňu rajčinovo-hrachovú zmes.
9.
Dáme do rúry zapiecť pri 220 stupňoch 30 minút.
10.
Potom misu vyberieme a vylejeme na vrch rozšľahané a jemne osolené vajcia. Dopečieme asi 3-5 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.