Kávová torta s čerešňami
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
maslo
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
2
ks
vajce
200
g
polohrubá múka
50
g
solamyl
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
KL
instantné kapučíno
2
KL
kakao
4
PL
mlieko
1
PL
mandľový likér
Plnka
250
g
višne
150
ml
višňová šťava
1
PL
solamyl
2
PL
kryštálový cukor
1/2
ks
celá škorica
1/2
ks
citrón
Krém
6
ks
želatína
400
g
tvaroh
2
balíčky
vanilkový cukor
150
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Na kocky nakrájané maslo vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pridáme vanilkový cukor, vajcia a všetko poriadne premiešame. Nakoniec vmiešame múku, solamyl, prášok do pečiva, instantné kapučíno, kakao, mlieko a dôkladne premiešame celé cesto. Vylejeme ho do formy na tortu, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C približne 50 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, popicháme ho vidličkou a polejeme likérom.
2.
Višne scedíme a zbavíme kôstiek. Cukor, citrónovú kôru, škoricu uvaríme približne v 100 ml višňovej šťavy. Potom škoricu aj citrónovú kôru vyberieme. Šťavou zalejem višne, pridáme solamyl rozmiešaný v zvyšnej šťave a krátko všetko povaríme. Krém natrieme na pripravený korpus a necháme ho vychladnúť.
3.
Plátky želatíny zalejeme 120 ml vody a rozpustíme ich vo vodnom kúpeli. Tvaroh zmiešame s cukrom, vyšľahanou šľahačkou, vlažnou napučanou želatínou a všetko spolu dôkladne premiešame. Krém natrieme na tortu a necháme ju stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými višňami a poprášime kakaom alebo nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.