Krémeše z lístkového cesta
8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
trochu
olej
750
ml
mlieko
150
g
kryštálový cukor
1
PL
hladká múka
40
g
Zlatý klas
4
ks
vajce
500
ml
smotana na šľahanie
80
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Lístkové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú z nich rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 2 mm. Pomocou valčeka preložíme jeden plát na vymastený plech, poprepichujeme ho vidličkou a upečieme v rúre vyhriatej na 230°C. Pečieme približne 10 minút do zlatista. Druhý plát položíme na plech, pokrájame na rovnaké štvorčeky, taktiež poprepichujeme vidličkou a dáme ich upiecť.
2.
Polovicu mlieka privedieme k varu s cukrom, v druhej polovici rozmiešame múku, zlatý klas a žĺtky. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Do teplej kaše zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom.
3.
Prvý plát vyberieme z rúry, natrieme naň vychladnutý krém a necháme ho vychladnúť. Potom na krém navrstvíme šľahačku, zakryjeme ju pripravenými upečenými kockami z lístkového cesta a celý krémeš dáme do chladničky. Pred podávaním ho pokrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.