Čokoládová bábovka s polevou
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
210
g
práškový cukor
200
ml
smotana na šľahanie
280
g
hladká múka
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
50
g
čokoláda
2
PL
kakaové keksy
Čokoládová poleva
100
g
čokoláda na varenie
60
g
stužený tuk
postup
1.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou na hustú penu. Občas ich premiešame a necháme vychladnúť. Primiešame smotanu na šľahanie, múku zmiešanú s kypriacim práškom, nastrúhanú čokoládu, kakaom a cesto poriadne premiešame.
2.
Nalejeme ho do vymastenej formy vysypanej múkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C. Pečieme približne 50 minút a bábovku necháme vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou,ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli zmiešaním čokolády a tuku. Taktiež ju môžeme posypať rôznymi jedlými ozdobami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.