Morčacie prsia so zemiakmi
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
zemiaky
600
g
morčacie prsia
3
strúčiky
cesnaku
olej
soľ
vegeta
grilovacie korenie
korenie na zemiaky
menší ľadový šalát
2
ks
paradajka
1/2
ks
uhorka
1
ks
paprika
100
g
balkánsky syr
postup
1.
Morčacie prsia si jemne naklepeme a osolíme. Do misy si dáme troška oleja, grilovacie korenie a vegetu a v tejto marináde necháme aspoň hodinu mäso postáť.
2.
Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k ním nakrájaný cesnak, osolíme a okoreníme korením na zemiaky. Do jánskeho skla dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a opäť zemiaky.
3.
Zakryjeme a dáme do trúby na 180 stupňov na 1 hodinu.
4.
Medzitým si pripravíme šalát - zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Balkánsky syr nakrájame na malé kocky a primiešame k zelenine. Keďže tento syr je dosť slaný, šalát netreba nijako dochucovať, stačí pokvapkať olivovým olejom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.