Colomba
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
g
maslo
6
ks
vajce
4
šálky
polohrubá múka
4
KL
sušené droždie
3
KL
práškový cukor
2
KL
soľ
2
KL
citrónová kôra
1
šálka
kandizovaná pomarančová kôra
1
šálka
mandle mleté
1
šálka
Cukor kryštál
3/4
šálka
mlieko teplé
3/4
šálka
hrozienka
1/4
šálka
lupienky z mandlí
trochu
maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu
postup
1.
Do väčšej misy dáme mlieko, 1 hrnček múky, 2,5 lyžice droždia, všetko zmiešame a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme zvyšné kavasnice a múku, maslo, 4 vajcia, pomarančovú kôru, hrozienka, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru a soľ.
2.
Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 3 hodiny). Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme cesto a necháme opäť 3 hodiny kysnúť. V menšej miske zmiešame 2 bielky s mandľami a zvyškom kryštálového cukru, následne túto zmes natrieme na cesto.
3.
Povrch posypeme lupienkami, práškovým cukrom a dáme piecť do rúry na 200°C. Po 10 minútach znížime teplotu na 180°C a pečieme asi 45 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.