FOTORECEPT: Cestoviny so špenátom pre batoľa
1
porcia
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
špenátový list
cícer
cesnaku
cestoviny
postup
1.
Cícer si večer namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka, alebo použijeme konzervu, vtedy ale cícer dobre popreplachujeme pod tečúcou vodou, tak aspoň píše Bukovský vo svojej knihe. Do horúcej (neosolenej) vody dáme variť cestoviny a jeden strúčik cesnaku
2.
na hrniec s variacou sa cestovinou dáme naparovaciu nádobu so špenátom a zakryjeme. Varíme asi 8-10 minút. Špenát len sparíme.
3.
V nádobe rozmixujeme sparený špenát, cícer, pridáme aj uvarený cesnak a málinko vody z cestovín.
4.
Uvarené cestoviny necedíme a neprelievame studenou vodou! Lyžicou ich aj spolu s trochou vody preložíme do misky, vidličkou roztlačíme a pridáme špenátovo-cícerovú kašu. Samozrejme môžete všetko aj s cestovinami rozmixovať, záleží od toho akú stravu dokáže dieťa prijímať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.