Pridať recept

Kysnutý tvarohový koláč s kôprom

Kysnutý tvarohový koláč s kôprom
Zdroj: erikakrivdova

ingrediencie

cesto

200 g
hladká múka
200 g
polohrubá múka
50 g
práškový cukor
4 PL
olej
1 ks
vaječný bielok
1 KL
soľ
250 ml
mlieko
25 g
droždie
1 PL
kryštálový cukor

náplň

750 g
plnotučný tvaroh
250 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
šľahačka na šlahanie
2 PL
čerstvý nasekaný kôpor
2 ks
celé vajíčkažĺtok

postup

1.
Postup: Z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások.
 
2.
Obe múky, cukor, soľ, rozšľahaný bielok dáme misky, pridáme kvások a olej. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť na teplom mieste.
3.
Ak je cesto vykysnuté, preložíme ho na vymastený plech rozmerov 30x40 cm. Pomocou rúk ho roztiahneme na plechu.
4.
Z tvarohu, cukru, rozšľahaných vajec, žĺtka a šľahačky vymiešame hmotu. Pridáme nasekaný čerstvý kôpor (môže byť aj sušený) premiešame a natrieme na pripravené surové cesto.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170° C asi 45 minút. Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Mierne vychladnutý pokrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať