FOTORECEPT: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
cesto
1
šálka
mlieko
1
ks
žĺtok
7
PL
olej
2,5
šálky
polohrubá múka
3
PL
kryštálový cukor
25
g
droždie
plnka
1/2
ks
Hera
podľa chuti
škoricový cukor
podľa chuti
mleté vlašské orechy
postup
1.
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misky s múkou, olejom a žĺtkom prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a kúsok odkrojíme a odložíme na stranu- to bude hlava.
2.
Väčšiu časť cesta vyvaľkáme,
3.
a natrieme zmäknutou herou, alebo maslom,
4.
posypeme škoricovým cukrom, posypeme mletými orechami,
5.
zvinieme ako roládu,
6.
a nakrájame na 2 cm kúsky,
7.
poukladáme na plech vystlaný papierom a vytvoríme barančeka. ako očko môžeme použiť hrozienko, urobíme malé uško, papuľku, nožičky a chvostík. Necháme ešte 20 min. odpočívať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.