Zemiakový koláč
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
krupicová múka
70
g
cukor
50
g
olej
20
g
droždie
2
ks
vajce
500
g
zemiaky
3
dl
mlieko
100
g
práškový cukor
podľa chuti
soľ, citrónová kôra
postup
1.
Do múky dáme cukor, olej, soľ, vajce, droždie rozmočené vo vlažnom mlieku a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Zemiaky uvaríme v osolenej vode a ocedené pretlačíme cez sito, pridáme práškový cukor, asi 1/2 dl horúceho mlieka a vypracujeme hladkú kašu.
2.
Potom pridáme vajce a postrúhanú citrónovú kôru. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a dáme do vymastenej formy. Zemiaky rozotrieme na cesto a upečieme. Do zemiakov môžme priať aj hrozienka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.