Pečené plnené baklažány
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
baklažán
3
PL
olej
Plnka
4
ks
rajčiak
2
ks
mrkva
2
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1/2
ks
zeler
trochu
olej
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
strúhanka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Umyjeme baklažány a odkrojíme stopku tak, aby kúsok z nej ostal na každom baklažáne. Potom ich prekrojíme po dĺžke, dužinu vyberieme, baklažány položíme na rozohriaty olej šupkou nadol a opečieme. Ešte horúce prenesieme na menší pekáč, naplníme plnkou a na plnku dáme koliesko rajčiny, všetko trošku posypeme strúhankou, pokvapkáme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Plnka: Cibuľu očistíme, zeler a mrkvu postrúhame nadrobno a podusíme na zvyšku oleja po opekaní baklažánov do mäkka. Pridáme štvrtky rajčiakov a prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou a dusíme, až kým plnka nezhustne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.