Pridať recept

Tvarohové pagáče

ingrediencie

250 g
výberová múka
250 g
smetol
250 g
mäkký tvaroh
1 ks
žĺtok
trochu
soľ
trochu
kypriaci prášok
1 ks
žĺtok na potretie
trochu
rasca

postup

Na doske vypracujeme cesto z múky, smetolu, tvarohu, žĺtku a trochy soli a kypriaceho prášku. Necháme ho 20 minút odležať, potom vyvaľkáme a povykrajujeme okrúhlou formičkou pagáče, ktoré potrieme žĺtkom, môžme - nemusím posypať rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!