Mleté mäso na taliansky spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
mleté hovädzie mäso
20
g
slanina
20
g
maslo
6
PL
mlieko
1
ks
žemľa
2
PL
olej
1
ks
vajce
2
PL
kečup
1
PL
hladká múka
40
g
strúhaný syr
2
PL
paradajkový pretlak
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
vývar z kostí
postup
1.
Na plátky pokrájame žemľu, pokropíme mliekom a necháme ho vsiaknuť. Potom ju rozmrvíme, pridáme k mletému mäsu spolu s malými kockami slaniny, vajcom, korením a soľou. Zmes dôkladne premiešame a potom z nej vyformujeme 8 guliek alebo valčekov, ktoré opečieme na rozohriatom oleji.
2.
Následne ich z oleja vyberieme a na panvicu pridáme maslo a múku a chvíľu opražíme. Zalejeme vývarom, rozmiešame a prevaríme s kečupom a pretlakom.
3.
Do takto pripravenej omáčky vložíme opečené guľky, dobre ich zohrejeme a dáme na taniere. Prelejeme ich šťavou a posypeme strúhaným syrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.