Koláč s tvarohom a ríbezľami
20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
100
ml
olej
100
g
krupicový cukor
1/2
kocka
droždie
100
ml
vlažné mlieko
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
trochu
citrónová kôra
Tvarohová plnka
1
ks
tvaroh
1
ks
vanilkový cukor
podľa chuti
krupicový cukor
1
ks
vajce
100
g
mletý mak
300
g
ríbezle
Posýpka
2
PL
olej
5
PL
hrubá múka
3
PL
kryštálový cukor
cukor na posypanie
postup
1.
Na začiatok pripravíme kvások z mlieka, trochy cukru a droždia. Vykysnutý nalejeme do misky so zvyšným cukrom, múkou, prilejeme olej, vajce, soľ a citrónovou kôrou. Vypracujeme cesto a necháme asi trištvrte hodiny kysnúť. Rozprestrieme na plech s papierom na pečenie.
2.
Potrieme tvarohovou plnkou, posypeme makom, ríbezľami a posýpkou. Pečieme 20 minút pri teplote 200°C. Hotový koláč ešte mierne pocukrujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.