Hrnčeková bábovka s majolkou
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,5
hrnčeky
polohrubá múka
1/2
hrnček
krupicový cukor
1
hrnček
mlieko
2
ks
majolenka
50
g
kakao
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
V miske zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva a cukrom. Vlejeme mlieko a vmiešame dve menšie majolky. Všetko vymiešame na hladké cesto. Jednu časť cesta odložíme stranou a druhú zafarbíme kakaom.
2.
Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch nalejeme tmavú kakaovú časť a vmiešame ju vidličkou. Bábovku pečieme približne 45 minút do zlata.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.