Piškótová mramorová bábovka
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
220
g
kryštálový cukor
230
g
krupicová múka
20
g
kakao
80
g
maslo
podľa chuti
citrónová kôra, prášok do pečiva na koniec noža
postup
1.
Do misy dáme celé vajcia, cukor a nad parou šľaháme dovtedy, kým sa masa nezohreje. Potom odložíme a došľaháme. Do vychladnutej masy zamiešame múku s práškom do pečiva, postrúhanú kôru a rozpustené maslo.
2.
Asi tretinu odoberieme a zľahka zamiešame preosiate kakao. Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cestá striedavo lejeme do formy a v rúre pečieme asi 45 minút. Upečenú posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.