Francúzsky citrónový koláč
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
125
g
maslo
150
g
hladká múka
1,5
PL
cukor
1
PL
voda
Náplň
100
g
cukor
4
ks
vajce
1
téglik
smotana na šľahanie
4
ks
citrón
postup
1.
Najskôr si vypracujeme vláčne cesto zo všetkých uvedených surovín. Vyvaľkáme si z neho placku, ktorou vyložíme guľatú koláčovú formu. Cesto na dne formy popicháme vidličkou, zakryjeme alobalom a zasypeme ho hrsťou fazuliek, aby sa pri pečení nezdvíhalo. Potom ju dáme bokom. V predhriatej rúre ho budeme piecť pri teplote 180°C približne 15 minút. Odkryté ho dopekáme ďalších 15 minút.
2.
Vyšľaháme cukor, šľahačku a vajce do penista. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z dobre umytých citrónov. Náplň nalejeme na predpečený korpus a dopečieme ho ešte 30 minút, až kým náplň na koláči celkom nestuhne. Pred servírovaním ho necháme dobre vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.