Marhuľový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
lístkové cesto
500
g
marhuľa
1
ČL
mletá škorica
100
g
kryštálový cukor
100
ml
voda
100
g
mleté mandle
1
ks
vajce
postup
1.
Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžniky.
2.
Marhule nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme škoricu, cukor, vodu a pri miernej teplote varíme asi 10 min. Potom marhule vyberieme a šťavu varíme do zhustnutia.
3.
Pláty cesta posypeme mandľami, obložíme marhuľami, zvinieme a preložíme na plech.
4.
Povrch závinov narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé záviny potrieme marhuľovou šťavou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.