Rezeň s hnedou krémovou omáčkou
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
bravčový rezeň
100
g
maslo
50
g
hladká múka
200
g
citrón
100
ml
biele víno
700
g
smotana
30
g
soľ
podľa chuti
worchesterská omáčka
postup
1.
Rezne osolíme, vložíme na rozpálené maslo a prudko opečieme.
2.
Posypeme múkou, zalejeme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou a worchestrom, tak aby sa vznikla bledo hnedá omáčka.
3.
Ako zložku do omáčky ešte pridáme vo víne varenú citrónovú kôru a necháme všetko povariť, až sú rezne mäkké. Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.