Pridať recept

Vietnamské jarné rolky

20
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 ks
garnáty
100 g
orientálne rezance
25 ks
ryžový papier
40 ks
mätové lístky
10 strúčikov
cesnaku

postup

1.
Garnáty očistíme, z vrchnej strany jemne vytiahneme čiernu žilku, pričom začneme od hlavy. Všetky garnáty pokrájame na polovice. Rezance namočíme na 5 minút do horúcej vody tak, aby boli celé ponorené. Scedíme a nožnicami postriháme na menšie kúsky.
 
2.
Zoberieme jeden ryžový obal a namočíme do misky s teplou vodou. Vyberieme ho asi po 30 sekundách alebo keď zmäkne a je poddajný. Dávame pozor, pretože zmäknuté obaly sa môžu ľahko roztrhnúť.
3.
Na pracovnú plochu položíme jeden zmäknutý obal. Na spodnú tretinu položíme asi 1 lyžicu rezancov. Okraje necháme voľné, aby sa obal dal zvinúť. Navrch položíme dva lístky mäty a dve polovice garnát. Okraje zložíme smerom dovnútra a obal pekne zvinieme.
4.
Pri rolovaní pridáme aj výhonok cesnaku hľuznatého, pričom ho umiestnime tak, aby na jednom konci vyčnieval. To isté opakujeme s ostatnými obalmi a surovinami. Zvitky poukladáme na tanier zloženou časťou smerom nadol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať