Domáca knedľa z varených zemiakov
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
uvarené zemiaky v šupke
100
g
hrubá múka
80
g
krupica
1
ks
vajce
20
g
maslo
podľa chuti
soľ
postup
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme soľ, múku, krupicu, vajce, maslo a zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou sformujeme knedle, ktoré vo vriacej, osolenej vode varíme asi 10 minút. Pichnutím tenkého drievka skúsime, či sú knedle uvarené, potom ich vyberieme, pokrájame podávame.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.