Pridať recept

Zemiakové krokety so syrom

ingrediencie

600 g
zemiaky
150 g
hrubá múka
2 ks
vaječný žĺtok
100 g
tvrdý syr
1 ks
vajce a strúhanka na obaľovanie
trochu
masť na vyprážanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, syr pokrájaný na kocky a všetko spolu spracujeme.
 
2.
Na doske posypanej múkou sformujeme z cesta malé valčeky ( krokety ), ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vypražíme na horúcej masti z oboch strán do zlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.