Pridať recept

Tvarohový závin

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto

Plnka

200 g
práškový cukor
500 g
jemný tvaroh
100 g
hrozienka
50 g
strúhanka
2 PL
práškový cukor
1 ks
vajce na potretie
3 ks
vajce
vanilkový cukor

postup

1.
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm do väčšieho obdĺžnika, ktorý na bokoch narežeme a dáme na suchý plech.
 
2.
Plnka: Tvaroh prelisujeme cez sitko, zmiešame so žĺtkami, umytými a osušenými hrozienkami a s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor, znova vyšľaháme do tuha a spolu so strúhankou zľahka primiešame k tvarohu.
3.
Plnku rozotrieme po dĺžke na cesto. Okraje cesta preložíme cez tvarohovú plnku cez seba, potrieme vyšľahaným vajcom a upečieme v horúcej rúre do ružova. Vychladnutý závin pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať