Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
hovädzie ľadvinky
1500
g
zemiaky
100
g
cibuľa
50
g
múka
150
g
olej
trochu
bobkový list
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
vývar z kostí
postup
1.
Z ľadviniek odstránime tuk a odblaníme ich, vložíme do hrnca a privedieme do varu. Potom vodu zlejeme, ľadvinky dobre umyjeme, zalejeme vývarom z kostí a varíme ich do mäkka asi 1-1,5 h.
2.
Z vývaru ľadviniek urobíme omáčku, z múky a časti oleja urobíme zápražku, ktorú zriedime horúcim vývarom a povaríme na miernom ohni asi 5 až 10 min.
3.
Uvarené ľadvinky na tenko nakrájame, premiešame s drobno nakrájanou a spenenou cibuľou a spolu pražíme ešte 2-3 min.
4.
Potom preložíme ľadvinky do kastróla, pridáme nakrájané a opražené zemiaky, bobkový list, čierne korenie, zalejeme pripravenou precedenou omáčkou, zakryjeme a dusíme 25 až 30 min.
5.
Ľadvinky podávame na ohriatom tanieri spolu so zemiakmi a omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.