Vyprážaný mozoček
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
mozog
125
g
strúhanka
2
ks
vajce
50
g
múka
200
g
olej
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
trochu
kôpor
postup
1.
Mozoček uvaríme, očistíme, rozkrojíme každú polovicu na dva diely, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, omočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke.
2.
Vypražíme v rozpálenom oleji do zlatista.
3.
Vyprážaný mozoček polejeme na tanieri tukom a ozdobíme kôprom. Podávame k nemu opečené zemiaky, zemiakovú kašu, zelený hrášok alebo šampiňóny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.