Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom

Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica

ingrediencie

800 g
zemiak
4 ks
vajce
60 g
maslo
2 dl
mlieko
tuk na vymastenie plechu
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
 
1.
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
 
2.
Potom ich scedíme a spolu s maslom a mleikom vymiešame na kašu.
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
3.
Dochutíme poriadne soľou a čiernym korením.
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
4.
Formu vymastím, vložíme zemiakovú kašu, urovnáme a urobíme 4 jamky. Do každej rozbijeme surové vajíčko a všetko dáme zapiecť na 200 stupňov približne 30-45 minút. Kaša je hotové, keĎ vrch bude zlatistý a krásne upečený.
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Fotorecept: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...