Ryba na bielom víne
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
konzervy
ryby vo vlastnej šťave
5
dl
biele víno
200
g
čerstvé huby
50
g
hladká múka
2
ks
vajce
150
g
maslo
podľa chuti
soľ
postup
1.
Ryby vyklopíme z konzervy do hrnca, pridáme varené hríby, nakrájané na kúsky, prilejeme biele víno a zakryté zahrievame 5-6 min. Rybu potom urovnáme na zohriatu misu.
2.
Odvar z ryby dáme na oheň a keď sa začne variť, pridáme múku, rozmiešanú v 1/4 dávky masla. Za stáleho miešania, aby sa omáčka dobre spojila, povaríme 3-5 min. Potom odložíme zo sporáka, pridáme žĺtky, rozotreté v ďalších 2/4 dávky masla, rozmiešame, osolíme a precedíme.
3.
Rybu zalejeme touto omáčkou. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.