Pridať recept

Vyprážaná ryba v cestíčku

ingrediencie

1500 g
rybie filé
150 g
hladká múka
250 g
olej
1/2 ks
citrón
2 ks
vajce
75 g
olej do cesta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 pohár
teplá voda

postup

1.
Cestíčko pripravíme takto: v miske zmiešame múku a soľ s olejom a potom starostlivo rozmiešame teplou vodou, aby sa netvorili hrudky. Cestíčko v miske zakryjeme a necháme odpočívať.
 
2.
Rybie filé nakrájame na kúsky hrubé 1 cm a dlhé 5-7 cm, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna, do ktorej sme pridali trocha oleja a dobre premiešali. Potom necháme odpočinúť 15-20 min.
3.
Asi 10-15 min pred podaním vmiešame do cestíčka sneh z 2 bielkov.
4.
Kúsky ryby namáčame pomocou vidličky v cestíčku a kladieme ich do dobre rozpáleného oleja. Pri vyprážaní potriasame panvicou, aby ryba bola stále ponorená v oleji.
5.
Vypraženú rybu navŕšime na zohriatu misu. Ako prílohu podávame varené zemiaky poliate maslom a hlávkový šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať