Pridať recept

Zapekaný zelený hrášok s mäsom

ingrediencie

300 g
zelený hrášok
300 g
bravčové pliecko
200 g
ryža
50 g
olej
50 g
syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2,5 dl
mlieko
2 ks
vajce
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Umytú ocedenú ryžu mierne opečieme na oleji, zalejeme vriacou osolenou vodou a udusíme skoro do mäkka.
 
2.
Hrášok udusíme osobitne.
3.
Bravčové mäso zomelieme, pridáme udusený hrášok, premiešame s ryžou a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, preložíme na pekáč, zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku aj s mletým čierny korením, povrch posypeme postrúhaným syrom a v rúre zapečieme.
4.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...