Zapekaný zelený hrášok s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zelený hrášok
300
g
bravčové pliecko
200
g
ryža
50
g
olej
50
g
syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2,5
dl
mlieko
2
ks
vajce
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Umytú ocedenú ryžu mierne opečieme na oleji, zalejeme vriacou osolenou vodou a udusíme skoro do mäkka.
2.
Hrášok udusíme osobitne.
3.
Bravčové mäso zomelieme, pridáme udusený hrášok, premiešame s ryžou a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, preložíme na pekáč, zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku aj s mletým čierny korením, povrch posypeme postrúhaným syrom a v rúre zapečieme.
4.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.