Pstruhy na paprike
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
pstruh
50
g
slanina
80
g
maslo
2,5
dl
kyslá smotana
1/2
ks
cibuľa
trochu
hladká múka
trochu
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
postup
1.
Dobre očistené a vypitvané pstruhy umyjeme, osolíme a upečieme na polovičnej dávke masla.
2.
Opečené vyberieme, do masla, v ktorom sa pstruhy opekali, pridáme slaninu pokrájanú na malé kocky a opražíme ju do zlata.
3.
Potom pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, trocha opražíme, zaprášime múkou a pripravíme bledú zápražku, do ktorej pridáme mletú červenú papriku a rozriedime ju smotanou.
4.
Omáčku ešte trocha povaríme, zjemníme zvyšným maslom a vložíme do nej ryby. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.