Mäsové guľky s omáčkou a cestovinami
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
mleté mäso
1
ks
žemľa
1
ks
vajce
100
ml
mlieko
30
g
maslo
20
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
200
g
sterilizované lečo
1
ks
kyslá uhorka
1
PL
kečup
2
PL
smotana
1
štipka
mletá červená paprika
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
cukor
trochu
olej
podľa chuti
soľ
350
g
cestoviny tagliatelle
trochu
parmezán
postup
1.
Žemľu nakrájame na kocky, zalejeme ju mliekom a rozmrvíme. Pridáme ju k mletému mäso spolu s vajíčkami, polovicou múky, korením, mletou paprikou a soľou. Z mäsového cesta tvoríme guľky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme.
2.
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a posypeme ju múkou. Zápražku zalejeme horúcou vodou, smotanou a chvíľu povaríme. Po chvíľu pridáme lečo, nadrobno nakrájanú uhorku a kečup.
3.
Omáčku krátko povaríme, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a cukrom. Pridáme do nej mäsové guľky a všetko spolu prehrejeme. Podávame s uvarenými cestovinami a troškou parmezánu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.