Pridať recept

Rakúska jablková štrúdľa

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
hladká múka
125 ml
vlažná voda
1 ks
vajce
1 KL
olej
1 KL
citrónová šťava

Plnka

1,5 kg
jablko
2 PL
maslo
1 pohár
strúhanka
1/2 pohár
mleté mandle
1 pohár
hrozienka
3 PL
rum
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
3 PL
cukor
1 PL
citrónová kôra
trochu
mlieko
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vo väčšej miske zmiešame hladkú múku, vodu, vajíčko, olej a citrónovú šťavu. Vypracujeme hladké cesto, v ktorom sa robia pri miesení bublinky a nelepí sa na steny. Cesto prikryjeme utierkou a vložíme na pol hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik na kuchynskej doske poprášenej múkou.
 
2.
V panvici na masle si opražíme strúhanku s mletými mandľami. Túto zmes nasypeme rovnomerne na vyvaľkané cesto tak, aby okraje ostali voľné.
3.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Zmiešame ich s rumom, škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a hrozienkami. Túto jablkovú plnku rovnomerne rozložíme na cesto.
4.
Pomocou utierky cesto zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C ju pečieme približne 40 minút. Keď je upečená necháme ju vychladnúť a potom ju posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať