Pizza s paradajkou a mozzarellou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
1
štipka
cukru
500
g
hladká múka
1
KL
soľ
7
PL
olivový olej
800
g
paradajka
2
ks
cesnakové strúčiky
375
g
mozzarella
1/2
zväzok
bazalka
5
PL
olivový olej
1
KL
tymian
podľa chuti
soľ, mleté korenie
postup
1.
Múku s droždím zamiešame so 7 PL olivového oleja a asi 150 ml vlažnej vody. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. V hrnci si zohrejeme 1 PL olivového oleja, podusíme cesnak, pridáme pokrájané paradajky, tymián, soľ a korenie.
2.
Necháme to 5 minút povariť a vmiešame bazalku. Cesto premiešame, rozvaľkáme, dáme do formy. Omáčku rozdelíme na cesto, obložíme plátkami mozzarelly, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 150 °C asi 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.