Pridať recept

Bábovka s ríbezľami a kúskami čokolády

Bábovka s ríbezľami a kúskami čokolády
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

4 ks
vajcia
120 g
masla
200 g
práškového cukru
1 ks
vanilkový cukor´
250 ml
mlieka
420 g
polohrubej múky
1 ks
kypriaci prášok DrOetker
50 g
na hrubo nasekanej horkej čokolády
250 g
ríbezlí
trochu
maslo na vymastenie formy a strúhaný kokos na vysypanie formy

postup

Výborná bábovka s kyselkavými ríbezľami. 

1.

žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vymiešanému maslu pridáme mlieko, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.

 
2.

Nakoniec vmiešame ríbezle a kúsky čokolády. Cesto vlejeme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.8.2014 15:07 | |
+0 -2
nechapem, preco sa do vsetkého davaju kusky cokolady. Volakedy vsade pchali hrozienka, teraz cokoladu.
diabambulka
14.8.2014 13:03 | |
+4 -1
Moje deti nemajú radi sušené hrozienka a často sa musím zbaviť napríklad čokoládových zajcov, mikulášov....Tak mozno preto:-)osobne sa priznám, že osobné mám radšej namiesto hrozienok sušené brusnice, ale v tomto recepte by bolo potom všetko rovnakej farbe:-)