Plnené pečené uhorky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
uhorka
50
g
údená slanina
50
g
šunka
podľa chuti
vývar
Plnka
200
g
bravčové mäso
150
g
teľacie mäso
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
vajce
30
g
cibuľa
50
g
maslo
postup
1.
Uhorky umyjeme, vnútrajšok vydlabeme. Potom ich naplníme, uložíme do rajnice vyloženej údenou slaninou a šunkou, podlejeme mastným vývarom alebo vodou a prikryté dusíme.
2.
Uhorky pred dohotovením polejeme šťavou a dusíme ich neprikryté, aby dostali farbu.
3.
Udusené poukladáme na misu a obložíme zemiakmi alebo ryžou.
4.
Plnka: Uvarené bravčové a teľacie mäso zomelieme, pridáme upraženú cibuľu pokrájanú nadrobno, vajce, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.