Pečené stehno z diviaka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
diviačie stehno
1
ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
čerstvý tymián
trochu
celé nové korenie
trochu
bobkový list
1
PL
masť
1
ČL
hladká múka
postup
1.
Umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme a potrieme rozdrveným tymianom. Môžeme ho prešpikovať kúskami údenej slaniny a strúčikmi cesnaku.
2.
Vložíme do pekáča, polejeme roztopenou masťou, pridáme 3 bobkové listy a nové korenie, mierne podlejeme vodou a domäkka pečieme v rúre. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby dolievame vodou.
3.
Upečené mäso vyberieme a uchováme na teplom mieste.
4.
Zostatok šťavy zaprášime múkou a za stáleho miešania prevaríme, prípadne dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
5.
Podávame so žemľovými knedľami alebo zemiakmi a pikantnou nakladanou zeleninou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.