Pridať recept

Hovädzie plátky na pive

ingrediencie

800 g
hovädzie mäso
3 ks
cibuľa
5 PL
olej

Marináda

300 ml
svetlé pivo
1 PL
citrónová šťava
1 PL
soľ
2 strúčiky
cesnaku
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
sušená bazalka
1 štipka
mletý zázvor

postup

1.
V miske si zmiešame svetlé pivo, citrónovú šťavu, soľ, prelisovaný cesnak, korenie, sušenú bazalku a zázvor. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a naložíme do marinády. Na noc ho necháme marinovať v chladničke.
 
2.
Na druhý deň mäso opečieme v panvici na rozpálenom oleji, preložíme do pekáča, zasypeme na štvrtky nakrájanou cibuľou, zalejeme marinádou a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
5 overených receptov na pivné cesto
Pivo má pri pečení svoju úlohu! Prekyprí, zvláčni cesto a urýchli proces kysnutia.
Pivo varenie s pivom
Slováci vpustili pivo do kuchýň!
Pivo si nachádza svoje pevné miesto aj v slovenských kuchyniach. Čoraz častejšie ho laici aj profesionálni...
Pivová polievka s bryndzou
Fantastický obed: Bryndzová polievka s kvapkou piva
Rýchla, sýta, lacná a extra chutná polievka, ktorá pokojne nahradí hlavný chod.
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Pivo, ktoré pozdvihne chuť jedla
Myslíte, že ak si niekto k svojej porcii cestovín objedná pivo, treba to pokladať za gastronomický prehrešok...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...