Lievance so škoricou
5
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
400
g
polohrubá múka
4
ks
vajce
30
g
droždie
230
g
krupicový cukor
5
PL
maslo
3
PL
tuzemský um
150
g
práškový cukor
trochu
škorica
postup
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, vmiešame múku, pridáme cukor, vajce, štipku soli a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, pokiaľ raz neznásobí svoj objem (min. 40 minút). Po vykysnutí už cesto nemiešame, aby nestratilo svoj objem. Lyžicou ho naberáme a dávame na panvicu vymastenú maslom, tvoríme lievančeky, ktoré pečieme z obidvoch strán dozlatista. Ešte na panvici potierame lievance rozpusteným maslom s rumom, potom obalíme ešte v cukre (polovička krupicového a polovička práškového). Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.