Mexický guľáš s fazuľou a čokoládou
5
porcií
160
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
20
g
anglická slanina
2
PL
olej
2
ks
paprika
1
ČL
mleté chilli
100
ml
mäsový vývar
150
ml
červené víno
1
konzerva
drvené paradajky
30
g
horká čokoláda
2
konzervy
biela fazuľa
1
štipka
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájame na kocky a spolu s cibuľou restujeme na rozpálenom oleji. Prisypeme mäso a sprudka opekáme tak dlho, pokiaľ sa nevyparí šťava. Do hrnca pridáme papriku nakrájanú na pásiky. Mäso posypeme chilli korením, premiešame, podlejeme vývarom zmiešaným s vínom a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 80 minút.
2.
Do mäsového základu pridáme paradajky a dusíme ďalších 30 minút. Mäkké mäso vytiahneme zo základu, ktorý necháme variť bez pokrievky 15 minút. V zredukovanom základe rozmiešame nadrobno nalámanú čokoládu a šťavu ochutíme soľou. Chuť by mala byť ostrá a mierne sladká. Nakoniec do hrnca vrátime mäso a prisypeme fazuľu. Guľáš už nevaríme, len všetko spoločne ešte ohrejeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.