Pridať recept

Plnené kurča na ražni

ingrediencie

2 ks
kurča
podľa chuti
soľ

Plnka

2 ks
žemľa
60 g
maslo
2 ks
vajce
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očisteným, vypitvaným a umytým kurčatám odrežeme krídelká, posolíme ich, naplníme žemľovou plnkou, zošijeme, napichneme na ražeň, zabalíme do dvojitého pergamenového papiera namočeného v studenej vode, dobre previažeme, najmä okraje, aby šťava pri pečení nevytiekla.
 
2.
Pečieme nad žeravým dreveným uhlím (pahrebou) asi 1,5 h. Upečené opatrne stiahneme z ražňa a pokrájame.
3.
Plnka: Žemle pokrájame na kocôčky, pridáme rozpustené maslo, žĺtky, sneh, soľ, korenie, posekanú petržlenovú vňať a premiešame.
4.
Podávame s dusenou ryžou a kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať