Jablková štrúdľa s hrozienkami
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
lístkové cesto
1
kg
jablko
100
g
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
50
g
hrozienka
50
g
mleté vlašské orechy
1
balíček
škoricový cukor
1
PL
maslo
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
2.
V panvici na rozpustenom masle chvíľu jablká podusíme spolu s oboma cukrami. Zmes necháme vychladnúť, primiešame k nej mleté orechy, škoricový cukor a hrozienka.
3.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme ho plnkou, štrúdľu zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.