Pridať recept

Palacinky plnené mletým mäsom

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
4 ks
vajce
250 ml
mlieko
štipiek
soľ
6 PL
olej
250 g
mleté mäso
1 ks
cibuľa
40 g
maslo
štipiek
korenie
100 g
strúhaný syr

postup

1.
Z 320 g múky, mlieka, 3 vajec a soli pripravíme palacinkové cesto a necháme ho pol hodinu odstáť. Mleté mäso dochutíme soľou a korením. Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme mäso a zľahka ho osmažíme. Palacinky upečieme na oleji, naplníme mäsom a zvinieme. Vložíme ich do vymastenej misy na zapekanie.
 
2.
V menšom hrnci si rozpustíme maslo na omáčku, pridáme múku a mierne ju opražíme. Hrniec odstránime z platničky a primiešame smotanu. Pridáme vajce, osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný syr. Palacinky polejeme omáčkou a vložíme ich do predhriatej rúry na 200°C cca 25-30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...