Pridať recept

Kocky z vtáčieho mlieka

6
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
2 balíčky
vanilkový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
3,5 KL
želatína
1 ks
citrón
1/2 ks
pomaranč
1/3 šálka
práškový cukor
3 kocky
tmavá čokoláda
2 PL
tuk na pečenie

postup

Želatínu namočíme do veľmi malého množstva studenej vody. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z citrónu a pomaranča vymačkáme šťavu. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a ovocnou šťavou. Želatínu je potrebné rozpustiť a nechať vychladnúť. Šľahačku a sneh z bielkov spojíme so želatínou a jemne pomiešame. Na plech položíme papier na pečenie, vymažeme ho tukom. Hmotu vyklopíme na plech, povrch uhladíme širokým nožom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté vtáčie mlieko vyklopíme na dosku. Nôž namáčame do teplej vody a vykrajujeme malé obdĺžniky. Ak chceme získať iné tvary použijeme formičky na vykrajovanie. Čokoládu rozpustíme s lyžičkou vody a necháme mierne vychladnúť. Nakrájané kúsky vtáčieho mlieka vkladáme do vlažnej čokolády tak, aby boli celé obalené. Hotové ich položíme na papier a necháme stuhnúť. Z papieru na pečenie ich dávame dolu pomocou noža.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.4.2013 19:26 | |
+4 -3
2 BALICKY VAJCE ????? :/ :/
Podobné články
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...